maandag 31 januari 2011

Wiskunde.

Zucht echt? Ja een blog over wiskunde..
Maar niet zomaar.. Omdat onze wiskunde les heel bijzonder is..
Vooral door de leraar, hij let niet op en heeft niets door.
Hij is ouderwets en klein (ik weet niet wat dat met elkaar te maken heeft maargoed.)
Mijn vader heeft hij ook nog in de klas gehad, en mijn broer ook. Ik had altijd gehoopt dat ik de wiskunde knobbel van mijn vader had geërfd omdat mijn broer hem ookal niet had maar helaas, dat is niet het geval.

Dus bij ons in de les als je een vraag hebt moet je die aan het begin van de les vragen, anders heb je niet genoeg tijd. Eerst begint hij met een zin van Ohja dat is een goede vraag, in 1900 zoveel was er die en die die die vraag ook stelde. Dan vertelt hij de cijfers van die persoon die die vraag ook stelde en de hele stamboom pluist hij voor je uit. Na een hele lange tijd begint hij aan het uitleggen, maar omdat hij de vraag niet meer weet begint hij aan de verkeerde en je kan hem niet onderbreken. Als je hem eindelijk hebt onderbroken en hem de goeie vraag hebt aangewezen begint hij met de uitleg. Hij kan het wel goed want na twee of drie zinnen snap je het al. Dit is wel handig natuurlijk maar hij blijft maar dingen herhalen enzo. Dus het hele verhaal duurt zolang dat je bijna geen tijd meer overhoud van de 50 min. les.

Aan de andere kant is het ook wel weer leuk tijdens wiskunde.. Omdat hij zo intensief bezig is met uitleggen aan iemand let hij niet op de rest. Zo kan je ook nog wel lachen onder wiskunde. Een jongen uit de klas liep een keer gewoon naar buiten om te roken. Iedereen had het door en uiteindelijk de leraar ook. Hij pakte een fluitje, hing uit het raam en floot de jongen terug naar binnen.

Ook hebben wel al verschillende lessen iemand in de les gehad die helemaal niet bij ons in de klas zat maar bijvoorbeeld moest wachten op iemand of nog een toets moest inhalen. Ook toen er een keer cijfers werden voorgelezen. Toen dachten we allemaal dat hij het nu wel zou moeten merken, maar neehoor. Hij las de cijfers voor en zei doodleuk tegen de "gastleerling" dat hij haar toets waarschijnlijk thuis had laten liggen.

Foto's maken is ook leuk tijdens wiskunde. En een tafel stond een keer half in de fik. Alles kan, we zeggen wel eens: Je zou je zelfs kunnen uitkleden in de klas hij zou het niet merken. Maar niemand die dat uit wil testen denk ik.

Door al de bovenstaande dingen blijft wiskunde toch nog een beetje leuk want oh wat heb ik een hekel aan wiskunde!
Haha- die tweede is geniaal!
En die laatste (: Haha- lijkt me ook wel wat voor mij om dat te doen op een toets.. (:


X.

1 opmerking:

  1. OMG ik was een x jullie ''gastleerling'' en dat had hij ook niet door.
    Leuke vent is hij :D:D

    Dat laatste plaatje is leuk :D
    Mijn wiskunde cijfers zijn niet echt goed dus ik denk niet dat ik dat ooit op een toets ga doen. :P

    BeantwoordenVerwijderen