vrijdag 7 januari 2011

Oke dit is echt té slecht.

Ik wil het graag even hebben over een tv programma wat ik nu op dit moment aan het kijken ben.
Style By Jury.

Even de uitleg van de hele show. Ze nodigen iemand uit die als het ware op een auditie gaat om een make-over te winnen. Deze persoon is vast verteld dat ze haar meest verschrikkelijke outfit aan moet doen omdat ze anders niet door mag gaan naar de volgende ronde. Vooral kinderachtige prints op shirts en lelijke minirokken voor de oudere dames doen het goed. De tandpastasmile presentator met zijn lelijke "fashion" bloesje en stropdas gaat de kandidaat een paar stomme vragen stellen over haar style. Daarna verklapt de presentator dat er een spiegel zit in de studio met daar achter de zogenaamde jury. Ze worden vooraf voorgesteld aan de kijker. Bij het voorstellen van de jury wordt het beroep van ieder lid van de jury genoemd. Gelukkig maar want dit voegt natuurlijk veel waarde aan de show toe. Dan krijgt de kandidaat een hele week voor de make-over. Eerst gaat ze naar de plastische chirurgie. Dit wordt gedaan door een of ander volgespoten, strak getrokken meisje. Dan naar de tandarts. Eigenlijk moet ik zeggen tandartsen want deze "experts" zijn een koppel wat zelf natuurlijk een gebit heeft waarbij je je ogen moet dichtknijpen voor de nepheid. Mevrouw tandarts behandeld de kandidaat zelfs met een sjieke jurk aan met een laag decolleté. Dan gaan ze iets leuks met de kandidaat doen om haar in het zonnetje te zetten. Dit uitje loopt uit in een reisje naar een meestal pompeus gebouw waar zich een spa bevind. Hier verblijft de kandidaat de hele week. Dan word de kleding van de kandidaat aan een grondige inspectie onderworpen. Dan word er gewinkeld. Meestal gaat hier een hele huilbui aan vooraf. Dan bij het shoppen laten ze de kandidaat de meest verschrikkelijke outfits passen waar ze vervolgens dolenthousiast op reageren. Dan naar de kapper. Dan terug naar de tandartsen om haar nepgebit op te halen. Als ze haar kunsttanden in heeft kan ze door naar de make-up. Na vijf lage plamuur "to open up your face." Gaat ze terug naar de presentator met een ander "high-fashion" bloesje. Ze krijgt toch nog een verassing want er dus een nieuwe jury die opeens helemaal positief is en al die onzin dingen die de experts gezegd hebben herhalen. De kandidaat herleeft zo haar eerste indruk die ze achterlaat.
Het enige wat niet nep is aan deze show is de reactie van de "Secret jury" meestal de liefhebbende man van de kandidaat. Dat is wel lief.
Maar de rest.. ULGH.

Even wat quotes om het ULGH-gevoel nog duidelijker te maken:
"She looks like she had some bad experience with men." - Alsof je dat kan zien..
"If I would meet her at the supermarket I would think she is a retired stripper." - Ja dat denk ik ook altijd bij een oudere vrouw die een lelijke minirok draagt..
"Maybe she thinks she cant get anyone unless she wears these clothes." - Sure that's the best way..
"Because her husband left her, she is emotionally hurt and she looses her self confidence." - Oh toch?..
"The worse thing is that she really thinks that these clothes fit her." - Juist, alsof jou strakke bloesjes jou goed staan..
"She will definitely get attention by wearing these clothes, BAD attention." - Bad attention is attention as well..
"She looks like someone who is very open, someone you can laugh with." - Okay, what the *** is that suppose to mean?
"She took over the whole room." - Wat? hoe doe je dat?
"She looks like someone who could climb the ladder of success easily." - Yeah right, do you teacher of high school even know that there is such thing?

Misschien is het ergste van de hele show nog wel dat ze op rtl8 (wat ik trouwens nogsteeds niet snap is waar zijn rtl 1, 2 en 3 gebleven?) drie afleveringen van deze slechte, neppe makeovers achter elkaar laat zien. Dus ik zou zeggen: Verpest je vrijdagavond. Vanaf 19.00 op rtl8 drie afleveringen van Style by Jury. Laat me weten wat je ervan vond als je het hebt volgehouden om alledrie de afleveringen te kijken!

Jury, you're dismissed.

1 opmerking: