maandag 4 juli 2011

Partycakekoekleverworstbedchallenge.

Zo. dus de laatste tijd heb ik veel leuke dingen gedaan. Omdat ik altijd mijn mobiel bij me heb (ja ik weet het ik ben verslaafd, zonder mijn mobiel voel ik me kaal, ik zou hem eens drie dagen niet moeten gebruiken maar toch maar niet want dat zou ik bijna niet kunnen, oke het is duidelijk.) maak ik ook vaak foto's met mn mobiel. Natuurlijk deed ik dat ook wel met mijn andere mobiel maar met de mobiel die ik nu heb (al best weer een lange tijd maargoed) is het heel makkelijk om ze op mn laptop te zetten. Ik kan ze gewoon mailen. De foto's dus. En dan heb ik van die momenten dat ik me verveel en al mijn foto's eens ga bekijken op mijn mobiel. Ik zie dan wel weer dingen die ik eigenlijk wel met jullie wil delen dus vandaar: weer een blog met een beetje veel foto's om jullie weer even up to date te maken. Kan je dat zo zeggen? up to date maken? of is het up to date houden? Nouja je snapt het..

Beginnen bij het begin dan maar. We hadden met vrienden een surprise party voorbereid voor Y. zij was in juni jarig maar ze viert het nooit echt ofzo, ze geeft wel altijd hele leuke kadootjes en doet daar altijd haar best voor dus daarom vonden wij wel dat ze dit had verdient. S. en A. hadden het bedacht enzo, ze hadden op facebook een event aangemaakt, gewoon een filmavond die zou om half 5 of 5 uur beginnen. Iedereen had een mailtje gekregen waarin stond dat wij dan om 4 uur moesten komen en dat we niet moesten gaan stemmen op een horror film omdat Y. anders niet zou komen. Het was heel toevallig dat ook echt bijna iedereen kon. Heel leuk dus, wij daar heen en voorbereiden enzo. S. zou komen met Y. en zoals het hoort bij een surpriseparty waren we verstopt toen ze binnenkwamen. Toen riepen we surprise en "sprongen" tevoorschijn. Y. dacht dat we haar gewoon wilde laten schrikken ofzo en pas toen we happy birthday begonnen te zingen snapte ze het een beetje. Ze vond het natuurlijk heel lief en leuk en het werd een leuke avond. We deden truth or dare en ik had natuurlijk weer de stomste, gĂȘnantste, moeilijkste en meest beschamende opdrachten... Ik moest iemand opbellen en zeggen dat ik moest poepen, ik moest aan een aardappel likken enzo. Tja. dat heb ik weer he. nouja. de foto die bij dit verhaal hoort is de foto van de meer dan 200 ballonen die we hadden opgeblazen, het ziet er zo vrolijk uit!
 

Natuurlijk waren alle ballonnen binnen 5 minuten stukgemaakt en dat gaf weer een lekkere troep maarja je moet er wat voor over hebben toch?! (:

Toen, de dag na vaderdag. Ik was in een bak-bui. Ik had voor vaderdag niet echt een kado, ik had wel iets bedacht maar nog geen tijd voor gehad in verband met al die dingen van de muziek weetje nog? Ik had een paar dagen voor vaderdag al op de blog van Nova. Zij had deze blog gemaakt over een hartige olijven cake. Ik vond dat nou wel iets voor mijn vader maar dan ook alleen voor mijn vader want ik haat olijven. Dus ik had een bon gemaakt voor een "vieze cake (:" die hij mocht inleveren op de dag na vaderdag. Toen ben ik dus aan het bakken geslagen. Omdat die cake voor mij dus echt niets was besloot ik ook iets lekker voor mezelf (en mijn moeder) te maken. Ik ging koekjes bakken. Gewone, simpele zandkoekjes. Ik had best veel deeg en ik maakte hartjes koekjes. Het paste niet in een keer in onze oven. Gelukkig maar, want het is nu officieel een feit: de eerste lading koekjes mislukt altijd. Tja dat was er jammer maar sommigen waren nog wel te eten, anderen waren kei hard en kei zwart. Nieuwe lading en elke keer kijken of ze al klaar waren, heel goed opgelet en het gaf een goed resultaat. En ohja, cake werd meer een soort van taart omdat ik onze cakevormding niet kon vinden..
 < De eerste laag van de cake, met tapenade.


De tweede laag van de cake met de olijven. >

< Het beslag voor de koekjes.

De eerste lading koekjes, dit zijn de echt afgekeurde. >


Dan nog even verder over mijn vader. Ik hou echt van hem. Ja tuurlijk hij is mn vader maar hij maakt me zo aan het lachen! Altijd kan hij me op vrolijken, ookal wil ik het niet ik moet dan toch maar weer lachen. Ik maak het hem heus niet makkelijk altijd, ik moet gewoon de vaatwasser uitruimen, dat is ongeveer het enige wat ik moet doen in huis en zelfs dat doe ik bijna nooit. En dan doet hij het weer. Dus vanaf hier bedankt pap! En ik kan niets anders zeggen dan dat ik het weer zal proberen om te doen. Maargoed, terug naar het lachen gedeelte. Soms dan heeft hij zo'n bui en dan is hij net een klein kind. Heel leuk, en overal grapjes van maken. Dat doet ie dan vaak als ik een beetje somber ben. Zo ook laatst. Ik verveelde me "al de hele dag" en "niemand kon afspreken" en "iedereen was op vakantie" en "ik verveel me nu al en de vakantie is pas net begonnen" en meer van dat soort gezeur van mijn kant. Hij zei: kom, gaan we samen koken. Dus ik mee naar de koelkast lachend om de gekke loopjes en sprongetjes die hij maakte, we zochten de dingen uit die we in de pan zouden gooien en ik zag de leverworst liggen. Ik vroeg mij af: Worst is toch ook om te bakken in een pan? Kan je leverworst ook bakken? Hij zegt: Prima, die nemen we ook mee. Alles kan je bakken. Maarja zal het ook lekker zijn? Dan moeten we het testen, want als je het niet probeert zal je het niet weten. Dus ik sneed 2 plakjes leverworst af en hij deed boter in een pannetje. We hebben ze gebakken en ik heb ze geproefd. Ik moet eerlijk zeggen dat het qua smaak eigenlijk niet veel veranderd. Eentje was natuurlijk aangebrand dus dat proefde ik wel. Ik heb er 1 helemaal opgegeten en die ander heb ik weggegooid. Ik zou zeggen: probeer het een keer maar maak er niet te veel want ik vind het niet echt een groot succes.
 
< In de pan

En op het bord >
Groot nieuws: Ik heb mijn kast en kamer opgeruimd! Jahoeee, applaus want dat is echt het rotste klusje wat er bestaat. Echt waar vooral mijn kast opruimen. Mensen mensen wat maak ik een zooi. Ik weet het wel maar ik doe het toch niet anders. Nou jullie herkennen het vast! Maar ik moest nu echt mijn kast opruimen van mijn moeder dusja. Toen ik klaar was had ik helemaal niet gemerkt dat die liefste pong op mijn bed was komen liggen! (zo hard was ik dus aan het werk ja?!) Dus zij lag daar zo en ik vond het zo'n mooie combi van 2 dingen waarvan ik hield: Mijn bed en Pong. He, dacht ik, dat is een leuk idee voor een foto. Ik dingen verzamelen die ik leuk vind en hopen dat pong bleef liggen terwijl ik andere spullen toevoegde aan mijn 'likes'. en jahoor het is gelukt: Mijn Macbook, verlepte allstars, jubileum allstars, demper (die dan mijn bastrombone en de muziek symboliseert), hoesje van mijn mobiel (die mijn mobiel symboliseert), knuffel aap bongo waar ik niet zonder kan en mijn bed allemaal op 1 foto! (:
Mooi he? (:

Tot slot heb ik nog iets nieuws deze vakantie. Ik wil een paar doelen behalen deze zomer. Er volgt nog een blog met verdere uitwerking van mijn challenges voor deze zomervakantie maar hier alvast een voorproefje.. Omdat ik niet te laat ben gekomen dit jaar, over ben naar tweetalig VWO 5, een redelijk rapport had, mijn kast zo netjes had opgeruimd, een 8 voor mijn muziek examenconcert en nog veeeeel meer kreeg ik iets van mijn ouders. Iets waar ik het al een tijdje over had. Ik wilde een horloge. Ja ik hoor de mensen die mij goed kennen nu wel lachen want, voor de mensen die het nog niet wisten: Ik kan heel slecht klokkijken. Ik kan het wel maar het duurt gewoon een tijdje voordat ik het echt zeker weet welke tijd het is. Digitaal klokkijken heb ik geen problemen mee maar analoog wel. Ik vind dat ik als 16 en een half en nog een beetje jarig persoon toch echt moet kunnen klokkijken. Vandaar het horloge en de challenge om deze zomervakantie te kunnen klokkijken. Nu ik mijn fantastische nieuwe horloge heb moet het wel lukken. (ik moet er ook bij zeggen dat ik heel blij ben met het horloge omdat ik er heel goed mee kan matchen met mijn kleding en mijn schoenen. zoooo fijn^^ ) rrrrapapaaa rrrapapa:
Dat is hem dan. Een knal rode ice watch (: Jippiee ik ben er echt heel blij mee en ik moet zeggen dat het al beter lukt met klokkijken ^^


Oh ik dacht dat ik meer foto's dan tekst zou hebben maargoed ik kan het nooit kort houden denk ik. Als ik eenmaal bezig ben dan hou ik niet meer op.

Mensen, tot de volgende keer maar weer enne geniet alvast van jullie vakantie als jullie nog weggaan of niet of wel maar niet zo gek of verweg of maakt ook niet uit: 
Geniet van je vakantie!

Lieeeeeeefs!

1 opmerking:

  1. Haha, het voelt echt als een eer dat daar mijn recept daar staat!
    En lukt het volgen nog steeds niet of wil je niet mee?

    BeantwoordenVerwijderen