woensdag 21 december 2011

Transport in Malindi en omgeving.Je hebt de tuktuk, die doe ik maar als eerst want die gebruiken we het meest. Het is zo’n wagentje met drie wielen, 1 voor en 2 achter. Ze rijden overal en dus ook waar je maar loopt, ze toeteren 2 keer kort alsof ze tuktuk zeggen. Dat betekend dat ze je willen meenemen. Dan moet je nee schudden of ja knikken. Super irritant dus eigenlijk want je moet de hele tijd met je hoofd schudden. Een tuktuk is heel erg hobbelig maar wel handig als je ook bootschappen hebt gedaan. Je gaat in het karretjes zitten en zegt waar je heen wilt. Gelukkig hebben de meeste dus een paar handvaten om je goed aan vast te houden. Soms zeg je van tevoren al de prijs en anders wacht je af wat hij zegt op het eind van de rit of je beslist zelf. Het beste is om van tevoren gewoon te zeggen ik geef je 50 of 100 ofzo en dan als hij twijfelt zeg je gewoon dat je een andere zoekt. Dan mag je eigenlijk bijna altijd wel instappen. Trouwens, toen ik voor het eerst alleen door Malindi ging heb ik de tuktuk afgedwongen tot 50 KSH (ong. 50 eurocent) terwijl we normaal 100 KSH betalen. Goed he? Ik voelde me een goede Nederlander ^^

Dan heb je motortaxi’s. Daar ben ik Maandag voor het eerst opgeweest. Best vreemd om bij zomaar iemand achterop de motor te kruipen. Het super voordeel van de motortaxi is dat het veeeeel minder hobbelig is. Hij kan natuurlijk makkelijker om alle gaten in de weg heen. En het veert wat beter mee dan een logge tuktuk. Met bootschappen is het dus iets minder praktisch want er is gewoon minder ruimte. Ook is het ietsje minder comfortabel dan een tuktuk maar dat komt vooral doordat je bij elke hobbel de schouders van een vreemde moet pakken. Je kan trouwens ook bij je bips een soort stangetje vasthouden. De motor gaat wel hard maar dat vind ik ook wel leuk eigenlijk, alleen als je eraf valt zal het echt niet nice zijn..

Je hebt ook nog de fietstaxi’s maar die zal ik niet gauw nemen. Ze hebben het opzich wel handig gedaan met achterop hun bagagedrager een soort half scooter/motor zadel gemonteerd. Het zal best lekker zitten maar toch heb ik liever de tuktuk of motor. 

1 opmerking:

  1. Leuk verhaal, maar om het nu drei keer te plaatsen...

    BeantwoordenVerwijderen