dinsdag 20 december 2011

De beesten in Kenia.


 Laat ik beginnen met de mieren, die zie ik tenslotte het meest. Je hebt ze hier in allerlei soorten en maten. Wel handig om te kwarten want ze lopen nooit alleen. Ze zijn ook wel een beetje vies. En als ik op de wc zit dan heb ik mijn voeten omhoog omdat ik bang ben dat ze tussen mijn tenen door gaan kruipen. Ach ik moet niet zeuren eigenlijk, zij zijn juist degene die het zwaar hebben. Ze leven zegmaar in het levende ant smasher spelletje. Elke keer veren ze een beetje op door die reuze voeten die voorbijkomen. BAH moet je je voorstellen, al die heeeele hele grote voeten die (bijna) op je stappen. Getsie. En dan ook nog, als je buiten net een heel stuk hebt gelopen als mier en er komt opeens een windvlaag aan, dan heb je dikke pech want dan moet je weer 1,5 meter opnieuw lopen.

De geiten. Die zijn er ook heel veel want tja een geit kost niet zo veel, geeft melk en kan je ook nog slachten als je m zat bent. Ook de armere mensen hebben dus een geit of meer. De geiten hier in Malindi en omstreken zijn relaxt! Relaaaaxt man. Net als, of nee nog meer dan de bomen in dat liedje! Kom je eraan sjezen met een snelheid van heel hard in een uber grote auto, blijven die geiten gewoon staan. Gisteren op outreach moest er serieus een geit gewoon weg getrokken worden omdat we er niet langs konden en hij wilde niet aan de kant. Volgens mij is een geit zijn in Kenia dus ook best chil. Je kan lekker eten enzo, beetje schaduw opzoeken, allemaal prima. Maar een nadeel zou wel zijn, volgens mij houden mensen hier niet van hun geiten. Het is dus niet zo dat ze verdriet hebben als er een van hun geiten wordt aangereden omdat ie niet aan de kant wilde. Wel zouden ze een vergoeding willen om een nieuwe geit te kopen. Maar een vergoeding is dus genoeg.. Als je in Nederland je voorstelt dat je hond wordt aangereden, dan wil je misschien niet eens een vergoeding, of daar denk je niet echt over na. Oke nou is een hond in Nederland wel een beetje anders dan een geit in Kenia want wij slachten onze honden niet toch?

Muggen en andere steekbeesten.. Ik heb ze nog niet echt veel gezien. Terwijl ik daar wel helemaal op voorbereid ben. Je zou toch denken dat je ze overal rond zag vliegen? Maar juist niet dus. Als het donker wordt is het DEET tijd, dat is anti insecten spul. Want als het donker wordt worden die beesten dus pas actief. Misschien is het daarom dat ik ze niet rond zie vliegen, omdat het donker is. Ik durf het ook bijna niet te zeggen maar ik ben nog maar 1x gestoken, ik hoop dat de mug/ding/beest dat me beet mij niet erg lekker vond en dus niet aan al zn mede prikbeesten gaat vertellen dat ze bij mij moeten zijn. Ik geloof echt dat het zo gaat hoor! Gelukkig leg ik elke dag een knoop in mijn klamboe zodat ze er niet door kunnen. Pech voor hen.

2 opmerkingen: