maandag 12 september 2011

UptodateKenia.

JAAAAAAAA. het is definitief! Ik ga nu echt echt officieel naar Kenia.

Het zit zo. Het begon met een wild plan. Toen werd het een mogelijkheid. Toen werd het een plan met wat vastere lijnen (ofzo? ik probeer een mooie uitdrukking te gebruiken maar ik vrees dat het een beetje mislukt is..). En nu is het definitief! (:

Ik moest nu volgens mij 2 weken geleden naar Amsterdam komen om een voorlichting voor de eventuele vrijwilligers bij te wonen. Daar kregen nog meer informatie over de drie verschillende weeshuizen en toen moesten we een persoonlijk gesprek met die 2 mensen hebben om te kijken of ik geschikt was zegmaar. Het was natuurlijk best spannend dus mn mams en ik hebben eerst lekker geshopt en toen zijn we daar heen gegaan. Ik heb al een tijd mail contact met die twee vrouwen die dat regelen en in het echt waren ze ook heel aardig. In het gesprek gingen ze ook kijken wat ik zou kunnen doen en naar welk weeshuis ik het beste zou kunnen. Toen zou ik een mail krijgen en dan zou ik het definitief weten.
Toen kreeg ik dit:
Ik dacht al YES. en jahoor, ik mocht komen. Ik ga naar Malindi, dat ligt in het zuid-oosten en aan de kust. Het is een best toeristisch plaatsje en dat betekend dat er wel veel dingen zijn die erg handig zijn zoals gewone supermarkten, internet cafe's, restaurants enzo. Maar in de buitenwijken heerst grote armoede. Ik slaap in het guest house van het weeshuis, helemaal beveiligd met bewakers met honden enzo want het is daar vet gevaarlijk. Ik ga daar rond de kerst heen dus de kinderen hebben daar dan ook vakantie. Omdat er heel weinig geld is proberen ze wel veel kinderen tijdelijk ergens anders onder te brengen maar de vakantie is ook voorbij als ik er nog ben dus dan "zie ik ze wel allemaal". Ik ga daar helpen bij de kook workshops, poppenkast spelen, helpen met koken in het algemeen, PR doen, de website vertalen en nog andere klusjes doen. Dat koken ben ik wel benieuwd naar want ik weet niet of ik dat wel kan ;) Oke ik kan best goed koken maar bij mij is het probleem altijd dat als iets in moet dikken, het altijd dun blijft. Zoals macaroni saus enzo. Verder had ik zelf nog een paar idee├źn van dingen die ik daar kan doen dus dat komt helemaal goed! (:
Nu is het grote regelen echt echt begonnen. Ik begin morgen echt met de praktische dingen:
- Paspoort regelen > oh hellup, dit betekend dat ik ook een pasfoto moet laten maken waar ik voor ong. 5 jaar aan vast zit :o
- Vaccinaties regelen > he gatsie, ik ben helemaal niet van de prikken en nu moet ik er waarschijnlijk wel vier of vijf! :(
- Visum regelen > maar dat kan pas als ik mijn paspoort heb.
- Vliegticket boeken > ik heb een ticket vanaf Dusseldorf en dan land ik in Mombasa en moet ik verder met de taxi ;)
- Allerlei dingen met school > van die formulieren invullen enzo. verschrikkelijk maar wel goed ;)

Dan moet ik natuurlijk ook dingen vooraf doen voor school en bedenken wat ik mee moet/ga meenemen. Ik wil ook iets aan al die kindjes daar geven, bellenblaas ofzo? Nouja in ieder geval genoeg om over na te denken dus. Maar ik vind het helemaal niet erg hoor! Ik denk de hele dag aan Kenia en ik heb er al ontzettend veel zin in.
De nachtjes heb ik ook al lang geteld natuurlijk maar er komen eerst ook nog allemaal leuke andere dingen aan zoals mijn verjaardag en sinterklaas.
Hier dan nog maar wat plaatjes van de dingen die ik misschien wel ga zien:
Dit is gewoon het strand. Super vet mooi!

Hier zie je waar Malindi ligt.

De school. Waar ze trouwens nog gewoon kinderen slaan als ze het fout hebben. Echt heel vreemd voor ons, als je goed bent op school ben je super enzo maar als je niet goed kan leren wordt je gepest, zelfs door de leraren. Je wordt dan expres naar voren gevraagd als je het niet weet want dan mogen ze je slaan. Hmm ben ik toch blij dat ik Nederland woon, anders zou ik heel wat klappen krijgen bij aardrijkskunde en wiskunde..

Kijk nou, lieve kindjes uit Malindi..

Dit is ter voorbereiding van het outreach programma. Daar mag ik ook mee helpen maar ik weet nog niet of ik dat doe. Het betekend dat ze met een vrachtwagen vol bonen, rijst en andere levensmiddelen de sloppenwijken in gaan. Je kan daar echt alles tegen komen: Kinderen die toch vrolijk zijn ookal hebben ze niets maar ook bijvoorbeeld een oud omaatje die dood ligt te gaan op "bed" en waar tig kinderen bij zitten niets te doen omdat ze niets kunnen doen en niemand anders hebben dan die oma. 

Je begrijpt dat ik er enorm veel zin in heb. Tuurlijk vind ik het ook echt heel erg spannend want het is echt een hele andere cultuur. Heel heftig zal het ook worden maar ik denk toch bovenal heel erg bijzonder en iets wat ik nooit en te nimmer van mijn leven zal vergeten. Dus ik blijf lekker druk met dingen regelen en nachtjes tellen.

Liefs!

3 opmerkingen:

  1. Wauw! Echt helemaal geweldig! Leuk! Ik ga dit jaar waarschijnlijk naar Malawi! Maar dat kan ook nog Zambia worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, echt stoer dat je dat doet. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. geweldig IK OOK WILLEN mag alleen niet van mijn moeder die moet er al niet aan denken dat ik het huis uit ga, laat staan Kenia hahaha

    BeantwoordenVerwijderen