zondag 29 september 2013

Ik heb thee en ben gelukkig.

Dag.

Je zou het ook wel dag 1 kunnen noemen. Want, voor de mensen die het nog niet weten, vanaf vandaag woon ik op mezelf in Den Haag. Op jezelf wonen vind ik toch zo'n rare uitdrukking, je woont dan toch nog eerder op je huis of nee, op je vloer. Maar goed, ik woon dus niet meer thuis bij mijn ouders maar in mijn eentje in Den Haag. Nouja in mijn eentje? Met nog zo'n 495083 andere mensen (gegevens uit 2011).
Nu vragen weer anderen zich af: "wat moet ze daar nou? in Den Haag?" Het zit zo: ik zou dit jaar de vooropleiding Docent Muziek gaan doen aan het conservatorium in Utrecht. Maar in de laatste week van mijn vakantie (letterlijk vakantie, ik was in Oostenrijk) bedacht ik mij dat ik daar eigenlijk niet zo heel blij mee was en dat ik het nog best wel ergens anders wilde proberen om toch in het eerste jaar van de studie terecht te komen. Lang verhaal verder maar het kwam erop neer dat ik een mailtje heb gestuurd naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag of ze nog een plekje voor mij hadden. Dat hadden ze, op 6 september mocht ik auditie doen en ben ik toegelaten. De opleiding begon op 9 september dus ik was nét op tijd.
En nu zit ik hier, in Den Haag. Een beetje op mezelf te wonen. Dat wonen mag ik doen ik een super de luxe ruime woon/leef/eet/werk kamer, een slaap kamer en een balkon! Gisteren en vandaag zijn mijn ouders, mijn broer en ik druk bezig geweest om al mijn spullen hier heen te verhuizen. Nu is het af.
Op mijn vreselijk lelijke gordijnen na, is het eigenlijk allemaal goed nu. En dat is fijn.
Mijn eerste wasje heb ik al gedraaid en opgehangen en niets is verkleurd. Het ruikt lekker en mijn handen na het ophangen ook ;)
Mijn eerste diner was zeker ook het vermelden waard *ahum* het was een afhaal pizza die ik met moeite heb gesneden met een gewoon mes waardoor ik me bedacht dat ik nog een pizza snijder wil hebben.
Verder heb ik al thee gezet in mijn spliksplinter / spiksplinter (kiest u zelf maar) nieuwe fluitketel en er is niks aangebrand of in de fik gevlogen dus ik ben blij.

Thee is goed.
Thee voelt goed.
Thee smaakt goed.
Thee ruikt goed.

Ik heb thee en ben gelukkig!


ps. ik hou jullie natuurlijk weer op de hoogte van alle vreemde, rare, bijzondere, mooie en gênante momenten uit dit studentenleven van Lotte. Oh hellup! ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten