woensdag 27 juni 2012

Ik heb iemand ontmoet..

Iemand die net zo gek is als ik.
Wat blijkt uit de ultra goede dansmoves, meeblehren met liedjes en tot diep in de nacht feesten en de hele volgende dag het ook nog voor elkaar krijgen om vrolijk te zijn. En natuurlijk lekker even slapen in de bus, maar dan in het gangpad.

Iemand die ook van die onhandige pechdagen heeft.
Bijvoorbeeld met je fiets aan je hand per ongeluk tegen een vreemde meneer zijn voet aan knallen. Nee niet een zacht tikje waar je netjes pardon voor kunt zeggen maar echt met een flinke vaart vol ertegen aan. Waarop de vrouw van de meneer in kwestie nog het meest geïrriteerd omkeek en haar kwaadste blik uitzond. Zo'n blik waarvan de halve wereldbevolking dood neer zou vallen als ze konden doden.
Wat ook bij een pech dag hoort is natuurlijk tegen dingen aanlopen. En dan net lekker precies met ene stukje van je elleboog wat je wel voelt (ja probeer maar, als je vel van je elleboog vastpakt heb je daar geen gevoel in. Heb je dit wel dan ben je vast overgevoelig of is het slim om een arts te raadplegen). En dan als je je stoot, dan ook het liefst tegen een puntje van een tafel of kast. Of natuurlijk iets wat daarna in zijn geheel gebruik maakt van de zwaartekracht en lekker op de grond valt. Het liefst gaat dit alles natuurlijk gepaard met een oerkreet uitroep van: "AUUU!" of "AIII" of iets dergelijks, waarna je je beseft dat je dat hardop zei, of liever gezegd riep, en dat het nou niet direct een nominatie verdiende voor de "Gouden keeltjes-prijs 2012".

Iemand die ook altijd en overal het mobieltje laat slingeren.
Van iemand die (net als ik) onwijs gehecht is aan de mobiele telefoon zou je misschien niet snel verwachten dat je hem ergens laat slingeren. Maar niets is minder waar, uit mijn theorie zal blijken dat het juist gemakkelijker is om hem kwijt te raken als juist als je niet zonder kan. Sowieso is het een gemene grap van "het lot" dat je iets telkens kwijtraakt waar je eigenlijk (bijna) niet zonder kan. Maar mijn theorie is als volgt: Juist omdat het ding overal mee naar toe neemt kan je hem op meerdere plaatsen kwijtraken of vergeten. Als je hem ergens vergeet is het lastig om te bedenken waar je hem voor het laatst had want je hebt hem overal gehad. Je bent dus langer aan het zoeken en de kans dat je nog weet waar hij voor het laatst bij je was is kleiner.

Iemand die ook (bijna) altijd 2 verschillende sokken aanheeft.
Nu is dat natuurlijk helemaal niet gek als je je beseft dat het eigenlijk een vicieuze cirkel is. Als je twee verschillende sokken aan hebt, doe je ook twee verschillende sokken bij de was. Vanzelfsprekend komen er dus ook weer twee verschillende sokken schoon uit de was. Je kan er dus niets aan doen. Het komt dan wel eens voor dat misschien je moeder of je ingehuurde Poolse wasvrouw een beetje langzaam is met de was. Of als de wasmachine stuk is. Dan kan het dus voorkomen dat je 2 keer 2 verschillende sokken aan hebt maar dat er van die 4 sokken die dan samen in de was komen er toevallig 2 dezelfde bij zitten. Dan kan je je in ieder geval 1 keer fatsoenlijk vertonen bij iemand thuis waar je je schoenen moet uitdoen.

Iemand die gisteren ook nieuwe schoenen heeft gekocht.
Die door een zojuist beschreven pechdag niet in de aanbieding waren, die van mij wel ghehehe. Sorry dat moest er even bij.

C'est moi! (Bah ik hou helemaal niet van Frans)
Iemand's nieuwe schoenen..

Lieve iemand, ik ben bij dat ik je ken en ik hoop dat je je in mijn verhaal over jou herkent :)

1 opmerking:

  1. Haha ik heb hem zojuist nog eens gelezen. Dat was een leuke dag he..

    BeantwoordenVerwijderen