zaterdag 19 mei 2012

Lotje goes Lotjeknor

Hoihoi.

Gisteren was het zover. Ik moest auditie doen in Rotterdam voor de vooropleiding van het conservatorium. Ik wil dit heel graag volgend jaar naast mijn examenjaar op de middelbare school doen om te kijken of dat iets voor mij is enzo. Ik had ook al auditie gedaan in Amsterdam maar daar werd ik afgewezen.. Gelukkig dat ik daar eigenlijk niet heen wilde ;) Ik werd trouwens afgewezen maar het was wel een compliment: ik was te lief. Haha. klopt natuuuuuurlijk ^^ Nee even serieus, dat klopt wel een beetje, het is natuurlijk best een harde wereld en je moet altijd en overal de beste willen zijn en ik weet inderdaad niet of dat wel echt iets voor mij is.
Maargoed in Rotterdam wilde ik dus wel heeeeeel graag aangenomen worden.
Dinsdag had ik al theorie auditie gedaan en dat ging heel vaag. Ik was ontzettend zenuwachtig omdat ik bang was dat het heel moeilijk zou zijn. Als eerst was het al spannend of ik het gebouw wel kon vinden (dit bleek heel makkelijk te zijn) en dan in het gebouw.. Ik had al gehoord dat het een beetje een vaag gebouw was en dat vond ik niet erg geruststellend met mijn goeie richtingsgevoel en mijn uitstekende kennis van links en rechts.. *ahum. Ik moest drie roltrappen op en dan ergens in de kantine een trap nog voor de laatste 2 verdiepingen. Het was heel vaag maar ik deed gewoon alsof ik precies wist waar ik heen moest. haha dat is altijd belangrijk. Maar ik kwam uit bij allemaal dansmeisjes en besloot toen maar te vragen waar 6.11 was. Ze zei dat zij het ook niet wist maar dat ik misschien door die deuren moest. Ik braaf door die deuren en yes, er hing een plattegrond. Mijn slechte richtingsgevoel had een positieve piek bereikt want ik moest 2 lokalen naar rechts en ik was er al :) Daar moest ik me melden en wachten op de gang. Toen ik werd geroepen was ik al ontzettend zenuwachtig maar het was eigenlijk helemaal niet nodig geweest. Ik baalde wel want het was ontzettend goed te doen en ik had me veel te druk gemaakt. Alleen het van blad zingen ging niet zo lekker, ik kon er maar geen cis uitkrijgen. Met ritme lukte het niet zo goed omdat ik mee wilde tikken met mijn been maar die trilde nog harder dan zo'n vet verbrand machine van tell sell ;) Maargoed ik had het overleefd en moest gisteren dus praktijk auditie doen.
Het begon weer lekker Lotterig met mijn slechte voorbereidingen. (waarvoor sorry mams en paps!) Ik was bezig met mijn kopietjes maken toen we eigenlijk weg moesten om de trein te halen. Nou dan maar niet alle kopietjes hebben. We waren bijna bij het station toen mijn moeder vroeg of ik nu alles bij me had. Ik wilde naar haar tas wijzen om te zeggen dat daar mijn muziek in zat maar ze had geen tas mee. Ik dacht dat ik het aan haar had gegeven voor in haar tas maar dat bleek niet zo te zijn. De trein kwam al over een paar minuten en mijn pianiste tevens enorm goede vriendin en weekend-zus, haha, stond ook al bij het station te wachten. Ik ging terug rennen en mijn moeder zou met pegvwz (pianiste-enorm-goede-vriendin-weekend-zus) wachten en dan zouden we de volgende trein nemen. Thuis kon ik dus net zo goed nog even de andere kopietjes maken en ik ging weer op weg naar het station.
Eenmaal aangekomen in Rotterdam zaten de zenuwen er al lekker in. Nouja lekker.. ik wilde het zo graag heel goed doen en was bang dat het niet goed zou gaan, dat ik mijn instrument liet vallen, verkeerd inzette, door mijn knieƫn zakte, geen noot meer eruit zou kunnen krijgen, mijn coulisse die vast zou zitten, geen lucht meer kunnen krijgen, gewoon geen noten meer kunnen lezen, opeens niet meer zou weten waar de posities zitten en ... laten we het erop houden dat er veel dingen door mijn hoofd gingen. We waren dus in Rotterdam en het gebouw wist ik natuurlijk al te vinden. Als een pro liep ik erheen en naar binnen en op de roltrappen en de kantine in. Ik moest natuurlijk heel nodig plassen en zag/hoorde daarom niet dat de leraar daar op mij zat te wachten om even hallo te zeggen. Fijn, weer zo'n Lotte moment. Nouja even hoi zeggen en een klam handje geven en hop door naar de wc. Na het melden bij 6.11 moesten we weer helemaal naar beneden naar 1.15 voor het inspelen en dan in 1.14 de toelating. Dit keer gingen we met de lift naar beneden. We moesten wel een lift hebben aan de andere kant van de gang en het trappenhuis want die ging helemaal naar beneden en die andere ging maar tot verdieping 3. Leuk, zo'n gebouw.. Ik ga daar echt nog verdwalen, misschien is het handig om de plattegrond een beetje uit mijn hoofd te leren haha. Volgende keer zal ik hem vragen bij de receptie ;)
Na het inspelen mocht ik naar binnen. Ik was niet heel tevreden want het ene stuk ging in Amsterdam veel beter maar het andere stuk weer niet.. Op de gang moest ik wachten en toen begonnen de echte echte zenuwen. Ik had er niet zo'n goed gevoel over en hoopte dat ze voorstelden dat ik wel les mocht krijgen van deze hoofdvak docent. Ik werd naar binnen geroepen en moest gaan zitten. Toen kwam er een heel verhaal en zei ze zoiets van: ja, je hebt hartstikke goed gespeeld, en je bent toelaatbaar maar je zit nog lekker op school en dat moet je ook afmaken dus we gaan kijken hoe we dat gaan regelen dat je wel les krijgt maar niet de vooropleiding doet. Want dat is niet te combineren met je school dus dat gaan we even anders regelen. Ik viel haar in de rede en vroeg hoe ze bedoelde met dat het niet te combineren was. Ze zei dat ik dan op bepaalde tijden in Rotterdam moest zijn enzo. Ik zei dat ik dat al had uitgezocht en dat het ging om de woensdagmiddag en/of de zaterdag ochtend. En dat ik ook al aan school had gevraagd of er iets te regelen viel. En dat ze van school hadden gezegd dat als het belangrijk was voor mijn toekomst dat er dan altijd wel wat te regelen valt. Oh, zei ze, goed dat je dat hebt uitgezocht, nou dan verscheur ik dit formulier en ben je toegelaten!
ben je toegelaten! BEN JE TOEGELATEN!
wauw. die 3 woorden deden mij glimlachen van oor tot oor :)
Nog wat gepraat en toen mocht ik naar mamsie en pegvwz om het goede nieuws te vertellen. En ja, toen moest ik ook wel een beetje huilen haha. Ik kan het nog steeds niet echt geloven, het is zo geweldig! Snel papa bellen natuurlijk en een broodje eten bij een restaurantje met gratis wifi zodat ik het even snel op facebook kon zetten ;) Het broodje was trouwens ook heel erg lekker dus als mijn trein een keer veel vertraging heeft dan weet ik waar ik moet zijn.
En nu.. nu dringt het af en toe weer tot me door en krijg ik die grijns niet van mijn gezicht. Het is zooo'n mooie kans die ik nu krijg en ik heb er enorm veel zin in! wauw ik kan echt niet wachten tot het echt begint. Stiekem vind ik het ook best wel een beetje stoer ^^

Volgend schooljaar elke week naar Rotjeknor (Lotjeknor dus) en nu vooral er heel erg van genieten!


Ohja ik vergat bijna te vertellen dat ik op de terugweg in de trein mijn eigen kaartje mocht stempelen van de conducteur ^^

1 opmerking: