dinsdag 23 augustus 2011

De eerste schooldag.

Ja helaas was het weer zover.
En natuurlijk was het een rot dag. Het begon al in de aula met de jaaropening, we werden als leerlingen vergeleken met Feyenoord. Voor sommigen zal dit positief zijn en voor anderen een vernedering maar voor mij is het gewoon raar. Kom op, dat slaat toch nergens op? Hij vertelde dat een nieuw schooljaar net zoiets is als sport: de score gaat op nul, een schone lei. Oke prima maar kom op, Feyenoord? Nouja. Verder vertelde de beste man ons dat "onvoldoendes halen niet cool is". Oke ook prima. Ik vond zijn praatje misschien dus heel raar maar het klopte ook van geen kant. Hij zei: "ik merk aan de reacties dat er op gereageerd wordt." Ja logisch meneer. :| Nougoed. Terwijl ik deze dingen even opschreef in mijn agenda voor het geval dat ik ze vergat werd mij een zeer boze blik toegeworpen. Ik deed snel mijn agenda weg maar de rest van de toespraak voelde ik de boze ogen branden. Het waren trouwens niet zomaar boze ogen. Het waren de ogen van mijn nieuwe aardrijkskunde leraar. Goed begin dus, niet. Ik hoor op school bijna alleen maar negatieve dingen over hem. Hij is bovendien tegen vrouwen en hij heeft een keer toen hij inviel bij een brugklas op een grove manier seksuele voorlichting gegeven. Hmm. En dat wordt dan dus mijn leraar, voor aardrijkskunde wat ik dus best wel moeilijk vind. Ik was al een beetje angstig voor aardrijkskunde met hem omdat hij er ook wel een beetje eng uit ziet maar nu na dit goede begin vrees ik helemaal dat het niets meer wordt. :(
Toen verder ging het wel aardig, ik moest meteen vrij vragen en natuurlijk mocht ik vrij. Ik heb een nieuwe mentor en ze is heel aardig dus dat scheelt ook weer. Het ging dus eigenlijk wel normaal tot ik natuurlijk (jippie jahoee eeuwige vreugd) wiskunde had op mijn eerste schooldag. Ik had de verkeerde boeken want ik doe dit jaar wiskunde c in plaats van wiskunde a omdat ik dan hoop dat ik wel een voldoende kan staan. Ik liep naar binnen en de leraar begroette mij met mevrouw. Nou wat voor een indruk heb je dan gemaakt op zo'n man? Vervolgens ging hij volop praten over wat we dit jaar moesten doen en hoe moeilijk het wel niet was. Elke keer onderbrak hij zijn verhaal en zei dan even tegen mij en M. dat het anders was voor ons omdat wij als enige van heel atheneum 5 wiskunde c hebben. Hij maakte dat we ons zeer speciaal en hopeloos dom voelden zegmaar. Vervolgens gaf hij doodleuk een so op en 10 opdrachten als huiswerk voor morgen. Verschrikkelijk. Kom op, het is de eerste dag school! De slavendrijvers.
Na wiskunde had ik gym en dat was opzich wel te doen. Behalve dan dat we te horen kregen dat we veel vaker buiten gaan gymmen, weer of geen weer. Verschrikkelijk! hoe kunnen ze ons dat aan doen? Nouja. Na gym had ik eigenlijk muziek wat het enige lichtpuntje van de dag zou zijn maar dat viel uit. Dat was dan misschien niet zo heel erg want nu kon ik iets rustiger aan doen met het kopen van nog een rol kaftpapier en een wiskunde schrift.

Zoals jullie merken ben ik zeer mistroostig. Misschien een andere keer bekijk ik school weer van de zonnige kant maar nu dus even niet. Bah. voor mij wordt 23 augustus een nationale rotdag.

Liefs!

4 opmerkingen:

 1. En dat terwijl je vandaag nog 2 ijsjes met 3 bolletjes hebt gegeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blegh stom zeg allemaal, echt rot. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik had 1 ijsje met twee bolletjes hoor. Niet dat ik doe aan "emotioneel weg eten" maar het helpt toch wel een beetje vrolijker te worden.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Correctie: 1 ijsje met 2 bolletjes. En wel positief blijven hè, je mag nog meedoen met toneel :).

  BeantwoordenVerwijderen