woensdag 6 februari 2013

Dit schreef ik op 9 maart 2009.

Eerste ervaring verhaal, opdracht Nederlands:


De eerste keer dat ik een hamster kreeg.. en hij dood ging aan pepernoten.

            Het was mijn 7de verjaardag en ik mocht aan tafel mijn cadeautjes uitpakken. Ik kreeg best veel cadeautjes. Toen kreeg ik een plastic bloem die je op een stokje kon zetten. Als hij op het stokje zat dan kon je hem bijv. in een bloempot zetten. Maar als hij van het stokje af was dan zat er een zuignapje aan waarmee je hem op het raam kon plakken. Ik vond het eerlijk gezegd  niet zo’n geweldig cadeau maar ja. Toen zei mijn moeder dat ik hem maar even op het raam moest plakken. Dus ik liep naar het raam van onze woonkamer en plakte hem erop. Maar mijn moeder vond dat ik hem op het raam in mijn kamer moest plakken. Alleen ik zag op de tafel nog meer cadeaus staan om uit te pakken dus ik had geen zin om helemaal naar boven te lopen. Maar mijn moeder vond toch  dat ik dat moest doen, en wat je moeder zegt dat moet je doen.. Dus ik liep, een beetje mopperend, naar boven en mijn moeder en zus (die mij het cadeautje had gegeven) liepen achter mij aan. Ik doe mijn kamerdeur open en wat zie ik daar staan?! Een kooi met een hamster erin. Dus dat was eigenlijk het cadeau van mijn zus, en de kooi kreeg ik van mijn ouders op voorwaarde dat ik er goed voor zou zorgen.
             Het zorgen voor Loeloe (zo heb ik het beestje genoemd) ging heel goed. Ik ben in oktober jarig en hij is twee jaar later na sinterklaas dood gegaan. Het zielige alleen is dat hij waarschijnlijk dood is gegaan aan pepernoten. Het zat zo: ik had een vriendinnetje dat achter ons woonde en rond sinterklaas speelden we samen. Ze vertelde dat ze met haar broer en zijn hamster naar de dierenarts was geweest en dat dierenarts na de behandeling een pepernoot gaf aan de hamster van haar broer. Ze had gevraagd of dat wel gezond was voor de hamster. De arts had gezegd dat het geen kwaad kon als je hem maar niet teveel gaf. Dus ze vroeg of Loeloe dat ook wel eens had geproefd. Ik vertelde haar dat ik nog nooit een pepernoot aan Loeloe had gegeven. Toen moesten we het natuurlijk uitproberen. Algauw had Loeloe in zijn beide wangzakken een pepernoot. Dat zag er heel grappig uit. De volgende dag nam ik een vriendinnetje van school mee en liet ik haar zien hoe grappig het eruit zag. We vroegen ons toen af of er nog twee pepernoten bij konden. We probeerden Loeloe er nog twee in zijn wangzakken te proppen en dat lukte.
Na een paar weken ging Loeloe dood en hebben we hem begraven in de achtertuin. Onder het zingen van het volkslied hebben mijn vriendinnetje en ik vier pepernoten op Loeloe’s grafje gelegd.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten