woensdag 4 januari 2012

Beachboys business.De beachboys, je komt ze hier vaak tegen. Op het strand natuurlijk en ze hebben het gemunt op de blanke vrouwen. Wat ze precies van je willen is mij niet helemaal duidelijk maar wat ik wel weet is dat ze ontzettend irritant zijn. ’s Avonds moet je ook gewoon niet op het strand zijn want dan wordt of is het donker en niet veilig meer.
Gisteren gingen we met twee oudere jongens van het weeshuis naar het strand. Deze jongens, J en B zijn 19 en 21 jaar oud en studeren in Nairobi of een van de andere grote steden. Ze komen soms terug naar Malindi in hun vakantie en of met kerst.
We waren dus met J en B op het strand. Je zou dan verwachten dat de beachboys niet komen omdat je al loopt met jongens maar nee. Ze waren er weer, net zo vervelend als altijd. Je aandacht vragend en een heel gesprek met je aan willen knopen. Het begint met het schudden van de hand. Er kwam er weer een op ons af en gaf ons alle drie een hand. R zei toen: Why don’t you want to shake hands with our friends? Wijzend op J en B en hopend dat hij de hint begreep en weg ging. Maar in plaats daarvan begon hij een heel gesprek met J en B in het Swahili waar wij dus niets van verstonden. Na een paar minuten hadden we er genoeg van. We wilden naar huis want het was ook al een beetje donker. We begonnen weg te lopen en J en B brachten ons naar huis. De beachboy ging eindelijk weg en toen vertelde J wat hij allemaal had gezegd.
De beachboy dacht dat J en B ook beachboys waren en hij zag dat ze met ons waren. Hij was geen domme beachboy en telde drie meiden bij twee beachboys. Hij vond dat hij recht had op een van ons, zodat het eerlijk verdeeld was.
Ze zaten dus gewoon te onderhandelen waar wij bij zaten. De beachboy wilden weten waar wij vandaan kwamen en J en B hadden gezegd Kazachstan (of hoe je dat ooit mag schrijven. Ik heb ook geen flauw idee waar dat ligt).
Ik snap niet dat J en B zo serieus konden blijven want ik zou keihard beginnen te lachen. Het was wel weer een ervaring en een hele opheldering over de beachboys business.

Liefs!

1 opmerking: