zondag 2 september 2012

De week dat alles weer begon..

Alles ja. want natuurlijk is school mijn alles.. Oke niet maar toch wel een best groot deel.. he bah wat klinkt dat toch naar. Vorige week begon het dus en dat heb ik speciaal voor jullie een beetje bijgehouden..

Maandag.
Mijn aller aller laatste middelbare school zomervakantie dag. sjonge. Die werd natuurlijk gevierd met het heugelijke feit dat ik nog niet al mijn boeken had gekaft. En nee, dit is niet sarcastisch bedoeld want ik vind boeken kaften leuk. Ik denk dat ik volgend jaar voor de uni mijn boeken ook maar ga kaften, tenminste als dat niet raar is haha ;) Alleen dan zal ik ze nog meer versieren zodat het niet meer lijkt alsof ik ze kaft voor de zuinigheid maar voor de leuk zegmaar. Mijn moeder vroeg mij of ik morgen het eerste uur moest beginnen en ik lachte haar uit: "Haha, het eerste uur? wat is dat? daar doe ik niet meer aan dit jaar hoor.." Ik moest om 10 uur op school zijn. Vroeg naar bed gaan had toch niet zoveel zin want door de vakantie had ik een beetje een ander ritme gekregen qua slaap en alles ;) Maar goed, verstandig zijn is al het halve werk.. Naar bedje toe en de wekker aan.

Dinsdag.
Hoewel ik mijn wekker had gezet om half 9, wat nog steeds belachelijk vroeg was aangezien ik er hoogstens 5 minuten over doe om naar school te fietsen en ik verder alleen mijn lenzen in moest doen, ontbijten en mijn brood smeren, werd ik al wakker om half 8. Ik kon er niets aan doen en kon met geen mogelijkheid weer in slaap vallen. Zonde natuurlijk om niet uit te kunnen slapen als het wel kan maarja. Na dus een uurtje zeer rustig wakker worden, genietend van de muziek die als muzak op mijn radio werd afgespeeld, keek ik eens rustig om me heen en besefte dat het vandaag weer zou beginnen en dat ik er eigenlijk best wel zin in had. (dat, en dat mijn kamer een dringende opruim beurt nodig had omdat de zoveelste "bom" weer eens ontploft was, maar dat doet er nu even niet toe) Na zo'n vakantie waarin alles soepel en flexibel is maar tegelijkertijd ook onzeker en vaag, had ik wel weer zin in het regelmaat van een schoolweek. Opstaan, klaarmaken, naar school gaan, pauze hebben, weer verder lessen volgen, weer pauze, nog weer wat lessen en dan uiteindelijk naar huis. (Om daar dan nog maar even te zwijgen over het huiswerk, dat besef kwam die middag nog.) En natuurlijk is school best te doen vanwege alle leuke mensen die daar rondlopen en die je weer iedere dag ziet en of spreekt.
Na al deze diepzinnige gedachten was het toch per ongeluk al kwart voor 10 toen ik officieel uit mijn bed kwam. Gelukkig kon ik alles nog binnen zeer korte tijd en ik zat keurig om 5 voor 10 op de fiets. (nadat ik zelfs nog tijd over had en besloot om alle deprimerende berichten over de start van het schooljaar op facebook te lezen)
Eerst hadden we een soort van mentor uur met een suf praatje over dat dit ons examenjaar was en meer van dat soort geneuzel. Maar gelukkig mochten we toen naar de aula voor een nog suffer praatje! Yes, het ging over iets van sport en de olympische spelen dat die mensen 4 jaar naar 3 minuten toewerken, nou zouden onze examens ietsje langer duren dan 3 minuten maar we moesten het toch maar een beetje zien als zo'n sporter. Natuurlijk bleef de uitleg over onze fantastische slogan ("leren doen we samen") niet uit en als top voorbeeld noemde hij het dames hockeyteam. Hij stelde vast dat door teamwork en hard trainen, waarbij ook andere dingen opgeven hoorde, ze de top hadden bereikt en nergens anders door. Persoonlijk dacht ik gewoon dat hij nog even wilde benadrukken dat het geen verschil maakte dat de dames hockey wel hadden gewonnen en de heren niet maar over de heren van het Nederlandse hockey repte de beste man geen woord..
Na deze motiverende speech hadden we gelukkig alweer pauze om nog even bij te kletsen en daarna naar onze "normale" lessen te gaan. Mijn eerste schooldag begon met Nederlands, Engels, Spaans en, hoe kan het ook anders, mijn favoriete vak: Wiskunde. De lessen waren verder niet iets waar ik nog veel woorden aan vuil wil maken, even normaal als altijd en na 3 lessen was ik alweer helemaal gewend :(
In de pauze was ik nog even ontzettend "badass" met N. omdat wij het nieuwe opschrift op onze prullenbak niet echt begrepen, doet onze school tegenwoordig aan milieu vriendelijk afval scheiden? En meneer Holle Bolle Gijs wil toch juist altijd papier?

Goed. dat was even ons momentje op school. (en dit is trouwens best wel een ongelukkige foto maarja)

Met bergen huiswerk voor elk vak wat ik had gehad die dag kwam ik vermoeid thuis. Maar ik hield mij aan mijn goede voornemens om een hardwerkende 6 vwo'er te worden dus ik begon. En eerlijk gezegd voelde het na afloop wel goed dat ik alles al af had en dat ik nu nog rustig even niks kon doen voordat ik naar bed ging en het morgen allemaal weer opnieuw zou beginnen.

Woensdag.
Weer nieuwe vakken en weer nieuw huiswerk helaas. Ik had mijn ontspanningsmoment om 20.00 met behulp van rtl8 waar ze eindelijk weer "the nanny" uitzenden :) Verder moest ik vandaag lachen om een paar kinders die vol euforie uitriepen dat ze drie zakjes doritos uit de automaat hadden gekregen in plaats van twee en dat dus voor "maar 1,50" Toen dacht ik, kinders, toen ik nog doritos kocht uit de automaat waren ze twee voor 1 euro. Want ja, de dingen in de automaat zijn net als vorig jaar en het jaar daarvoor weer verhoogt zijn in prijs, goedzo! Jaja, de crises moet en zal ook gevoeld worden door de kinders op mijn school ;)

Donderdag.
Och wat was dat toch een zware dag. Maar dan niet. Ik heb vast op mijn rooster op donderdag de eerste 3 uur vrij, wat betekend dat ik om 11.20 pas op school hoef te zijn! Ideaal natuurlijk en het voelt zo raar om zo laat nog naar school te moeten. Om 10.00 had ik een heugelijke afspraak bij de assistente van de dokter om mijn laatste prik van Kenia te ontvangen. Ik ben dus echt niet van de prikken en was ook lichtelijk nerveus. Maar toen ik op "de stoel" zat en het begin prikje voelde dacht ik: "oh dit valt nog wel m.. FREAJGFIOERJOGTNRKHLTRJWHJB." Niet echt dus. dat begin dat valt dus echt mee, maar dan als ze die vloeistof echt erin doet zegmaar.. he bah, je voelt het helemaal branden enzo. Nouja. Dat was ook weer gebeurd en mijn gele boekje werd weer bestempeld en ik mocht gaan. Toen ging ik op weg naar een van mijn oppas adresjes want de tweeling werd een. (Mooie zin, beter dan: de tweeling werd een jaar. Ghehe, niets mis met een beetje verwarring) Ik voelde me echt een beetje een soort van oma die trots aan haar vriendinnen vertelde dat de kleintjes alweer 1 werden. Ze hebben ook nog een "grote zus" en sinds zij een paar maanden oud was pas ik daar al op dus dat lijkt dan alweer zo lang ;) Goed, de kadootjes vielen in de smaak en na een kopje thee en een taartje ging ik vanuit daar door naar school. Ik had maar 3 uur les en dat voelde heel vreemd. Zo vroeg dat ik thuis was! Toen had ik natuurlijk alle tijd voor het vele huiswerk dat ik weer had op gekregen. 's Avonds was het weer tijd voor orkest repetitie! En dat is natuuuuuuuurlijk altijd leuk! Met na afloop altijd goed gesprek met pegvwz! <3 (haha die hartjes zijn zo falend als ze niet veranderen in het "echte" hartje)

Vrijdag.
Pfoei, dat was wennen.. Het eerste uur naar school! Dat is welteverstaan half 9 op school zijn! En natuurlijk voor mijn 2e favorite vak met een van de leukste leraren: Aardrijkskunde. *sarcasme uit*
Tot overmaat van ramp zit ik nu helemaal vooraan en vind de leraar dat ik alles moet weten "omdat ik vorig jaar bij hem in de klas zat". Nou dat wordt nog wat, vorig jaar snapte ik ook heel veel niet dus komt helemaal goed. *sarcasme uit* Gelukkig had ik twee hele gezellige tussenuren waarin ik met twee leuke mensen ontzettend enthousiast ons Nederlands huiswerk hebben gemaakt. Verder was het jaarlijkse circus van de nieuwe bruggers bekijken bij hun sportdag ook weer bezig en serieus, sommigen zijn echt echt klein. Ik weet het, ik ben zelf ook klein maar deze kinders verwacht je echt in groep 4 ofzo. Moet toch wat zijn voor zo'n ouder om je lieve kleine meisje met zo'n enorme rugzak (ja, want welke rugzak je dan ook hebt en hoeveel boeken je er wel of niet instopt maakt dan niet uit, als je zo klein bent dan is het altijd een kwestie van "rugzak met meisje") naar zo'n enorme school te sturen? Pfft, dapper hoor. Maar goed, na de brugger safari was het weer hard werken geblazen op weer 2 lesuren examen Engels te oefenen. Altijd fijn dat ze daar nu al mee beginnen.. Uit betrouwbare bronnen heb ik gehoord dat je dat op het eind bij elk vak zo ongeveer doet en, hoewel het natuurlijk belangrijk is, kan ik me voorstellen dat dat je al snel uit de neus gaat hangen.
Toen we Engels achter de rug hadden konden we heerlijk de eerste week afsluiten met een potje volleybal in de gymzaal :) En toen was het dus (alweer) tijd voor het weekend!

Alweer ja. want eigenlijk ging het best wel weer snel. Beetje jammer vind ik, dat het naar school gaan altijd weer zo snel vertrouwt en normaal voelt. Als je de weg naar school na een "lange" tijd weer fietst lijkt alsof je hem die dag ervoor nog hebt befietst (bereden, befietst?). En alle lessen starten ook niet even rustig op maar meteen BAM. aan de slag en huiswerk en opletten en alles.. :(
Ach ik mag eigenlijk ook niet zeuren. Het is fijn om weer een beeeetje regelmaat te hebben en allerlei leuke mensen weer bijna elke dag te zien. Bovendien heb ik het prima overleefd en genoten van mijn eerste weekend van het schooljaar.

En morgen? Dan begint het gewoon weer..  :)

2 opmerkingen:

 1. <3 (ik geef je gewoon zo'n falend hartje terug :))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de regelmaat ook altijd wel fijn, maar inderdaad, de lessen bouwen zich niet op. BAM, meteen weer aan de slag.
  Succes!

  Liefs,
  Carlijn

  BeantwoordenVerwijderen